Recepten

U kunt uw recepten op verschillende manier herhalen. Het snelst en het gemakkelijkst als u beschikt over een smartphone, tablet of computer is om dit via de online services van de praktijk te doen.

Via de Beveiligde patiëntenomgeving van de praktijk of de Uw Zorg online app kunt u op een snelle en eenvoudige wijze uw recepten herhalen. Voordeel van het herhalen via de Beveiligde patiëntenomgeving van de praktijk of de Uw Zorg online app is dat u direct toegang heeft tot uw actuele medicijnenlijst. U kunt instellen dat u herinneringen krijgen wanneer u opnieuw uw recepten moet herhalen.

U kunt voor een herhaalrecept 24 uur per dag bellen met de praktijk op telefoonnummer 0180-631783. Kiest u vervolgens 2 in het keuzemenu. Vermeldt u s.v.p. uw achternaam en voorletter(s), geboortedatum, naam van het medicijn en dosering en het aantal stuks dat u wenst. Laat ook een telefoonnummer achter zodat de assistente u kunt terugbellen mochten er onduidelijkheden of vragen zijn.

Tevens kunt u het etiket van uw lege doosje in de receptenbus in de hal van de praktijk inleveren of aan de balie afgeven. Wij vragen u bij meerdere medicijnen de doosjes met bijvoorbeeld een elastiekje of paprerclip te bundelen. De assistente zorgt er voor dat uw herhaalrecept bij de apotheek terecht komt.

Indien u uw recept voor 10.00 uur bij ons inspreekt of inlevert of via de app of webportaal aan ons stuurt kunt u uw medicijnen na twee dagen na 11.00 uur ophalen bij de apotheek.

Medicijnen die u direct nodig heeft kunt u dezelfde dag bij de apotheek ophalen. De huisarts of assistente zal u hierover informeren. Houdt u wel rekening met het feit dat het kan voorkomen dat de apotheek niet direct na uw bezoek aan de huisarts het medicijn kan leveren en er een wachttijd is. Later op de dag uw medicijn ophalen kan die wachttijd verkorten.

Indien u uw herhaalrecept ruim voordat uw medicijnen op zijn bij ons aanvraagt kan de apotheek garanderen dat u uw medicijnen tijdig heeft. Vraagt u daarom uw herhaalrecept minimaal een week voordat uw medicijnen op zijn aan.

Mocht u echter zonder medicijnen dreigen te komen verzoeken wij u dit aan te geven bij het aanvragen van uw herhaalrecept. Wij zullen de apotheek daarvan op de hoogte stellen. U kunt over het algemeen dezelfde dag uw medicijnen ophalen. Wij verzoeken u de situatie dat u zonder medicijnen dreigt te komen zoveel mogelijk te voorkomen door tijdig uw herhaalrecept aan te vragen.