Nieuws


Informatie over het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het coronavirus. Meer informatie vindt u op thuisarts.nl en de website van het RIVM. Leest u ook de volgende belangrijke informatie. (update 30 maart 2020)


Er is nog steeds een tekort aan beschermende middelen in de zorg. Beschikt u over maskers (FFP1, FFP2, FFP3, chirugische maskers) en voor de zorg geschikte overalls, schorten en†handschoenen? Wilt u deze doneren aan de noodhuisartsenpost van het Groene Hart Ziekenhuis waar mogelijke coronapatiŽnten uit Zevenhuizen gezien worden? Neemt u dan contact op met de praktijk en dan zorgen wij dat deze daar terecht komen.


Kijkt u deze film van thuisarts.nl voor informatie over het coronavirus voordat u het†publiek-informatienummer van de overheid belt (0800-1351). Dit nummer is open van 8 uur tot 10 uur in de avond. Belt u niet de huisartsenpost voor vragen als deze geen spoed hebben.

Knaap Bouwbedrijf wordt aannemer inrichting nieuwe praktijk

Op 24 januari 2020 heeft dokter van Breugel †het contract getekend met Knaap Bouwbedrijf (2 februari 2020)

Op 24 januari 2020 heeft dokter van Breugel †het contract getekend met Knaap Bouwbedrijf voor de inrichting van de nieuwe praktijk. In onze ruimte in de Zevenster werd samen met de heer L. van der Knaap van Knaap Bouwbedrijf dit kort gevierd.†

Volgens de huidige planning zal het casco aan het einde van dit kwartaal opgeleverd worden. In het begin van het tweede kwartaal zal Knaap Bouwbedrijf beginnen met de verdere inrichting van de praktijk. Wij verwachten in oktober 2020 te kunnen verhuizen naar de nieuwe praktijk.


Knaap
Nieuwe POH-S: Samantha Brunet Pera

Op 1 december 2019 is†Samantha Brunet Pera†als praktijkondersteuner Somatiek bij de praktijk begonnen (12 december 2019)

Op 1 december 2019 is Samantha Brunet Pera als praktijkondersteuner Somatiek bij de praktijk begonnen omdat Annemarie Nolles per 1 januari 2020 niet meer voor de praktijk werkt. Samantha werkt om de week op maandag en elke donderdag. Zij stelt zich binnenkort aan u voor.Nieuwsbrief juli 2019

nieusbrief-200 med

Wij hebben het laatste nieuws over de praktijk in een nieuwsbrief gezet. Deze nieuwsbrief hebben wij al eerder per mail verstuurd aan onze patiŽnten (2 augustus 2019)


In de nieuwsbrief van juli 2019 informeren wij u over de volgende onderwerpen:

  • Zorg in de Zevenster
  • Extra huisarts en doktersassistente
  • Verhuizing tweede kwartaal 2020
  • Extra praktijkruimte in de Zevenster


Speciale spreekuren dokter Glansdorp

speciaal spreekuur 1

Naast het gewone huisartsen spreekuur kunt u bij dokter Glansdorp terecht voor het spreekuur urogynaecologie en het †“Mindfulness” spreekuur (2 augustus 2019)

U kunt bij dokter Glansdorp naast het gewone huisartsen spreekuur ook terecht voor het spreekuur†urogynaecologie. U kunt tijdens dit spreekuur terecht voor klachten of vragen die te maken hebben met de geslachtsorganen en urinewegen of andere hieraan gerelateerde typische vrouwen- en mannenkwalen. Dokter Glansdorp heeft doordat zij kaderhuisarts†urogynaecologie is extra kennis hierover. Meer informatie over dit spreekuur vindt u hier.

mindfulness

Verder kunt u bij dokter Glansdorp terecht voor het†“Mindfulness”†spreekuur. Samen met de gebruikelijke behandelmethoden reikt dokter Glansdorp u bijvoorbeeld bij stress klachten ook handvatten uit†“Mindfulness”†aan. Meer informatie over dit spreekuur vindt u hier.

Medische zorg voor de cliŽnten van de Zevenster

Zevenster ws

De praktijk gaat vanaf 2 september 2019 de algemene medische zorg leveren voor de cliŽnten van het centrum voor ouderenzorg de Zevenster in Zevenhuizen (26 juli 2019)

†De praktijk is verheugd dat een partnership is aangegaan met†het centrum voor ouderenzorg†de Zevenster†en†Novicare† om medische zorg leveren voor de cliŽnten van de Zevenster. Novicare is een zelfstandige medische- en paramedische dienst die cliŽnten met chronische complexe zorgvragen zowel thuis als bij een zorgorganisatie als de Zevenster behandeld.†

Door wetgeving is het voor ons als huisartspraktijk niet mogelijk om patiŽnten met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz) algemene medische zorg†te verlenen zonder dat daar bijzondere afspraken over gemaakt zijn met de zorgorganisatie en de specialist oudergeneeskunde. Wij hebben de afgelopen tijd met de Zevenster en de specialist ouderengeneeskunde van Novicare deze afspraken kunnen maken over onze inzet.†

Nieuwe huisarts: dokter Remmerswaal

icon-arts 150

Het team van Huisartspraktijk van Breugel wordt vanaf 1 september 2019 uitgebreid met een extra huisarts, dokter Remmerswaal (26 juli 2019)

†Door de groei van Zevenhuizen is het aantal patiŽnten van de praktijk toegenomen de afgelopen tijd. Ook gaan dokter van Breugel en dokter Glansdorp medische zorg verlenen aan de†cliŽnten†van de Zevenster. Omdat ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen voordat zij in een verpleeghuis worden opgenomen willen wij meer tijd hebben voor de zorg aan deze kwetsbare ouderen. Verder willen wij onze dienstverlening en service blijven verbeteren. Zo vinden wij dat u zo spoedig mogelijk bij ons terecht moet kunnen voor een afspraak en dat wij voldoende tijd voor u moeten hebben tijdens die afspraak.†

Wij breiden daarom ons team uit met een extra huisarts. Dokter Remmerswaal zal vanaf 1 september 2019 de hele dag op dinsdag, woensdag en donderdag op de praktijk zijn voor het spreekuur en huisbezoeken. Dit betekent dat elke dag twee huisartsen op de praktijk werkzaam zijn.

Extra praktijkruimte in de Zevenster

zevenster kaart

Vanaf 2 september 2019 heeft de praktijk de beschikking over een spreek- en behandelruimte in de Zevenster (26 juli 2019)

Wij hebben de laatste tijd gemerkt dat wij steeds vaker behoefte hebben aan extra praktijkruimte. Deze wordt gerealiseerd in de nieuwbouw maar de verhuizing zal pas in het tweede kwartaal van 2020 plaatsvinden.†

Wij zijn op zoek gegaan naar meer ruimte voor de praktijk en hebben deze gevonden. Het is fijn dat wij vanaf 2 september 2019 een extra spreek- en behandelkamer in de Zevenster ter beschikking hebben om spreekuur te kunnen doen.†

Het kan zijn dat wij u daarom vragen om voor een afspraak met de dokter naar de Zevenster te komen. Dit doen wij uiteraard in overleg met u en alleen op bepaalde tijdstippen in de week. Sommige behandelingen kunnen verder alleen uitgevoerd worden op de praktijk aan de Wielewaal. Ook dat zullen wij bij het maken van een afspraak duidelijk met u bespreken.

Nieuwe doktersassistente: Marlou Looije

ml

Op 11 juni is Marlou Looije als doktersassistente bij de praktijk begonnen (15 juni 2019)

†Om u beter van dienst te kunnen zijn is ons team uitgebreid met een nieuwe doktersassistente. Marlou Looije is op 11 juni begonnen op de praktijk. Zij werkt van dindsdag tot en met vrijdag op de praktijk.

Zij stelt zich snel aan u voor.†


10 jaar Huisartspraktijk van Breugel

10

Op 1 mei 2019 was het precies tien jaar geleden dat dokter van Breugel haar praktijk aan de Wielewaal begon. Om dit te vieren verrasten de medewerkers van de praktijk dokter van Breugel met taart en bloemen na haar vakantie. (8 mei 2019)

Op 1 mei 2009 begon dokter van Breugel haar huisartspraktijk in Zevenhuizen. Toen nog een praktijk waar twee†parttime assistenten en een hulp voor de schoonmaak werkten. Tien jaar later is de praktijk uitgegroeid tot een praktijk waar twee huisartsen, drie doktersassistenten en drie praktijkondersteuners en een hulp voor de schoonmaak werkzaam zijn. Dit team zal de komende tijd nog verder uitgebreid worden om de dienstverlening en zorg verder te verbeteren en uit te breiden. In het tiende jaar van haar bestaan zal de praktijk verder verhuizen van de vertrouwde plek aan de Wielewaal naar de nieuwbouw in de kern van Zevenhuizen.

Extra waarneming tijdens de vakanties

icon waarneming

Wij zetten om u zo snel mogelijk een plaats te kunnen geven voor het spreekuur extra waarneming in tijdens de vakanties van de huisartsen (12 maart 2019)

Wij werken met een vast duo aan huisartsen, dokter van Breugel en dokter Glansdorp. Tijdens verlof van een van beide hebben wij besloten om op sommige dagen extra huisartsen in te zetten om de wachttijden voor het spreekuur zo kort mogelijk te houden. Dit kan betekenen dat u door een andere huisarts dan dokter van Breugel of dokter Glansdorp geholpen wordt.


Ontwerp nieuwe praktijk bijna klaar

to

Het ontwerp van de nieuwe praktijk wordt op dit moment afgerond (11 maart 2019)

Door de architect wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het ontwerp van de nieuwe praktijk. De indeling is klaar en het technisch ontwerp vordert.

†Wij verwachten dat begin 2020 de verhuizing zal plaatsvinden. De bouw vordert inmiddels en de contouren van de praktijk zijn zichtbaar geworden. De datum van verhuizing is mede afhankelijk van het feit hoe snel de rest van het complex en de omgeving zoals het plein af zijn.

De plaats van de praktijk kunt u zien in de onderstaande weergave van het gebouw waarin de praktijk gevestigd wordt. De praktijk is het zwarte uitstekende deel in de tekening. De ingang van de praktijk komt aan de rechterkant te liggen van deze tekening, op de hoek met de apotheek die naast de praktijk gevestigd is. In de aanzicht tekening is de ingang de tweede raampartij vanaf links op de begane grond. De ruimte van de praktijk is de gehele begane grond van het deel van het gebouw in de aanzicht tekening.†Wij houden u op de hoogte van de verdere voortgang.

Verbeteringen webportaal

ipadiphone

Het webportaal is verbeterd. Zo kunt u bijvoorbeeld een afspraak snel in uw agenda zetten. Ook krijgt u per mail een herinnering voor de afspraak (9 maart 2019)

Het webportaal van de praktijk waar u afspraken kunt maken, recepten kunt herhalen en schriftelijk vragen kunt stellen is verbeterd.†

Allereerst is de vormgeving gewijzigd. De vormgeving lijkt nu op de vormgeving van de†de Uw Zorg Online app.†Hierdoor is het webportaal makkelijker in gebruik. Verder is er een aantal handige functionaliteiten toegevoegd. Zo krijgt u bij de bevestiging van een afspraak een bestandje meegezonden waarmee u direct de afspraak in uw agenda op uw smartphone of pc kunt zetten. Verder krijgt u een dag van te voren een mail om u er aan te herinneren dat u een afspraak heeft op de praktijk.†

NHG-Praktijkaccrediteringģ ook in 2019 verlengt

NPA praktijkaccreditering verlengt kwaliteitskeurmerk van de praktijk (update 9 maart 2019)

Begin 2019 heeft NPA Praktijkaccreditering de praktijk opnieuw bezocht om te onderzoeken of nog steeds voldaan wordt aan de voorwaarden voor het kwaliteitskeurmerk†NHG-Praktijkaccrediteringģ.†Wij zijn verheugd dat dit kwaliteitskeurmerk ook in 2019 weer aan de praktijk is toegekend.

Dit jaar was er bijzondere aandacht voor het lean werken waarmee de praktijk is begonnen. De feedback van de auditor is als zeer waardevol ervaren en heeft geleid tot nieuwe plannen om de zorg en praktijkvoering weer verder te verbeteren.

De praktijk heeft er voor gekozen om jaarlijks een audit te laten plaatsvinden alhoewel dit vanaf 2019 niet meer jaarlijks verplicht is voor het keurmerk. Wij zijn van mening dat een driejaarlijke audit zoals ook is toegestaan tot minder verbeteringen in de zorg en praktijkvoering leidt dan een jaarlijkse audit.†

Uitgebreide informatie over de Meningokokkenziekte

De GGD†Hollands Midden†informeert u uitgebreid over de†Meningokokkenziekte†(6 februari 2019)

GGDmiddenholland

Wij kunnen voorstellen dat u op dit moment meer informatie wilt hebben over de†Meningokokkenziekte. In samenspraak met de GGD Hollands Midden verwijzen wij u naar de†website†van de GGD†Hollands Midden†waar u uitgebreide informatie over de†Meningokokkenziekte kunt vinden.†

Voor verdere vragen kunt u op werkdagen van 8.30-17.00 uur contact opnemen met het team algemene infectieziektebestrijding van de GGD Hollands Midden. Dit kan per mail of u kunt bellen met 088-3083361. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de praktijk. Wij kijken dan wat wij voor u kunnen doen.

Nieuws 2018


Nieuws 2017© 2009 - 2020 Huisartspraktijk van Breugel †| †Mail ons††| †Nieuwsbrief †| †Contact †|†Beveiligde patiŽntenomgeving††| Disclaimer |