Reizigersadvies


Op dit moment is het niet mogelijk om een reizigersadvies te krijgen. Wij verwijzen u naar de GGD voor een reizigersadvies.

U kunt alleen als u patiënt bent van de praktijk als extra service bij ons terecht voor reizigersadvisering en reizigersvaccinatie. Sharon Tol-Boer helpt u graag verder. Wij vragen u 6-8 weken voor uw vertrek het reizigersadvies aan te vragen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met de praktijk of contact met de praktijk opnemen via de mail.

Indien u geen reizigersadvies wilt maar alleen een vaccinatie dan verwijzen wij u naar de GGD. Wij verzorgen geen vaccinaties zonder voorafgaand reizigersadvies door de praktijk.


Dokter van Breugel is geregistreerd als eindverantwoordelijke arts in het LCR Kwaliteitsregister en is bevoegd voor de gele koorts vaccinatie. Dit betekent dat de praktijk voldoet aan de wettelijke vereisten om de gele koorts vaccinatie aan u te mogen  toedienen en aan de kwaliteitseisen van de LCR voldoet. Die kwaliteitseisen bestaan bijvoorbeeld uit het feit dat de huisarts opgeleid is voor reizigersadvisering en de nascholing actueel is en er voldoende tijd aan is besteed en kwalitatief voldoet aan de eisen van het LCR. Ook Sharon Tol-Boer is geschoold voor reizigersadvisering.

U dient voor het reizigersadvies het reizigersadviesformulier in te vullen; hierop geeft u de bestemming en reisduur aan en vult de overige relevante gegevens in. U kunt het formulier hier invullen en indienen. Per persoon dient een formulier ingevuld te worden.

Wij nemen uw reisadvies pas verder in behandeling nadat u de kosten voldaan heeft. U krijgt een factuur voor het reisadvies die per bank betaald kan worden. Helaas zijn wij daartoe genoodzaakt omdat betaling achteraf teveel administratieve last geeft.  

Vervolgens wordt voor u het juiste reisadvies met betrekking tot vaccinaties en overige informatie bijeen gezocht, waarna, met goedkeuring van de huisarts, u een gepast advies krijgt. Dit advies delen wij u telefonisch mee. Zou u vaccinaties nodig hebben, dan wordt dit met u besproken en worden deze voor u besteld bij de apotheek. Ook wordt een afspraak gemaakt om de vaccinatie te zetten.

Tevens kunt u een officieel internationaal erkend vaccinatieboekje van het Ministerie van Volksgezondheid aanschaffen, waarin de vaccinaties en hun geldigheidsduur worden genoteerd.

Het tarief voor het reisconsult bedraagt € 60,00. Dit is het bedrag voor het advies, het recept en de eerste twee prikken. Heeft u na twee prikken nog een derde prik nodig dan betaalt u hiervoor € 10,00. 

De vaccins en tabletten zijn bij het reisconsult niet ingegrepen, deze betaalt u bij de apotheek. De apotheek bezorgt uw vaccins en tabletten op de praktijk. U krijgt het vaccin toegediend op de praktijk en de tabletten mee nadat u het reizigersadvies verder mondeling is toegelicht op de praktijk. 

Mocht uit het advies blijken dat u geen vaccinaties nodig heeft dan wordt er een gereduceerd tarief in rekening gebracht van € 40,00. 

Voor € 8,00 kunt u het internationaal erkend vaccinatie boekje aanschaffen. Wij verkopen het gele boekje niet los. U kunt deze alleen aanschaffen via de praktijk als u een reisadvies heeft gedaan en de praktijk u vervolgens gevaccineerd heeft. Hierop worden geen uitgezonderingen gemaakt.

U ontvangt een rekening van het reizigersadvies. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Of deze vergoed wordt hangt af van uw polis. Neem hiervoor zelf contact op met uw zorgverzekeraar. 
© 2009 - 2021 Huisartspraktijk van Breugel  |  Mail ons  |  Nieuwsbrief  |  Contact  | Beveiligde patiëntenomgeving  | Disclaimer |