Telemonitoring en thuismetingen

In sommige gevallen is het beter of makkelijker dat u thuis bepaalde metingen doet. Zo hoeft u geen vrij te nemen voor een eenvoudige meting. Een voorbeeld daarvan is dat wij de afspraak met u maken dat u thuis uw gewicht meet en dit aan ons doorgeeft. Ook kunt u denken aan het sturen van foto’s aan de praktijk om de genezing van een wond te laten volgen door de huisarts. De huisarts en de assistente informeren u graag over deze mogelijkheden en de wijze waarop u de praktijk informeert.

De praktijk kan u daarbij helpen door meetapparatuur tijdelijk aan u uit te lenen. De praktijk beschikt bijvoorbeeld over saturatiemeters waarmee u thuis uw zuurstofgehalte kan meten of bloeddrukmeters om thuis uw bloeddruk te meten. De huisarts of de assistente bespreekt graag met u de mogelijkheden en hoe u de metingen moet verrichten.

U kunt de meetresultaten doorgeven aan de praktijk via de patiëntenomgeving of de Uw Zorg Online app. Zo komen uw metingen direct in uw medische dossier terecht en kan de huisarts deze sneller beoordelen.