Nieuws

Wij informeren u over het laatste en meest belangrijke nieuws van de praktijk.

Heeft u vragen naar aanleiding van een nieuwsbericht? Neem gerust contact op met de praktijk.

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Op 13 oktober 2023 heeft u van 15:00 uur tot 19:30 uur de mogelijkheid een griep- en/of pneumokokkenvaccinatie te krijgen als u daarvoor in aanmerking komt. U krijgt als u voor de vaccinatie in aanmerking komt na 25 september 2023 een brief met een uitnodiging. De vaccinatie wordt in het Dorpshuis Swanla gegeven en niet op de praktijk (12 september 2023)

Indien u op het aangegeven tijdstip niet kan kunt u op een andere tijd tussen 15:00 uur en 20:00 uur komen in het Dorpshuis Swanla. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de praktijk. Wij verzoeken u wel zoveel mogelijk voor een goed verloop van de vaccinatie het aangegeven tijdvak aan te houden.

Op 19 oktober 2023 komen wij langs bij de patiënten die thuis gevaccineerd worden. U krijgt hierover na 25 september 2023 een brief en zal vervolgens nog gebeld worden door de praktijk over het tijdstip dat wij langs zullen komen.

Heeft u vragen mailt u dan naar griep@huisartsvanbreugel.nl. Wij beantwoorden u mail binnen drie werkdagen.

Binnenkort via Digd de app of patiëntomgeving gebruiken

Binnenkort wordt het mogelijk om via DigD de app of portaal van de praktijk te gebruiken. Wij doen dit omdat het gebruikersvriendelijker is en makkelijker uitvoerbaar is voor de praktijk (2 juni 2023)

De praktijk is bezig met de software leverancier om er voor te zorgen dat het mogelijk wordt om via DigD de Uw Zorg Online app of de patiëntomgeving van de praktijk te gebruiken. Dit is voor u als patiënt gebruikersvriendelijker en voor de praktijk makkelijker uit te voeren. Zodra de mogelijkheid er is om via DigD de app of portaal te gebruiken wordt u daarover geïnformeerd.

Wij stoppen met reizigersadvisering

Wij stoppen als praktijk met het geven van reizigersadvies, wij richten alle zorg en aandacht op de huisartsenzorg en ouderenzorg (22 mei 2023)

Wij hebben besloten om met de reizigersadvisering te stoppen.

De reden hiertoe is dat wij onze capaciteit en aandacht willen beperken tot de huisartsenzorg en ouderenzorg die wij leveren. Wij verwijzen u naar de GGD in Den Haag of de GGD in Rotterdam voor een reizigersadvies.

Meer Tijd voor de patiënt

De praktijk doet mee met de pilot Meer Tijd voor de patiënt. In samenwerking met regionale huisartsenorganisatie Mediis proberen wij tijdens de pilot onze huisartsenzorg zo te organiseren dat u en de huisarts meer tijd hebben tijdens een consult om goed naar uw zorgvraag te kijken en de juiste vervolgstappen te nemen. (1 juli 2022)

De praktijk doet mee met de pilot Meer Tijd voor de patiënt. In samenwerking met regionale huisartsenorganisatie Mediis proberen wij tijdens de pilot onze huisartsenzorg zo te organiseren dat u en de huisarts meer tijd hebben tijdens een consult om goed naar uw zorgvraag te kijken en de juiste vervolgstappen te nemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij sommige klachten er meer tijd (30 minuten) is voor de huisarts om met u te bespreken wat er aan hand is en wat er verder moet gebeuren. Ook komt er meer tijd voor overleg tussen de huisartsen om klachten met elkaar te kunnen bespreken en samen te kijken wat goede vervolgstappen zijn. Daarbij wordt gekeken of een verwijzing naar het ziekenhuis, diagnostiek of medicatie echt nodig zijn.

U zal er als patiënt niet heel veel van merken. Wij werken al met langere consulten en kijken al bij het maken van de afspraak hoeveel tijd u nodig heeft en passen daar de spreekuurtijd op aan. Wat u wel zal merken in sommige gevallen is dat de huisarts eerst een verwijzing of diagnostiek met haar collega’s wil bespreken om te kijken of dat het goede vervolg is voor uw klacht. Wij informeren u daar uiteraard tijdens het consult bij de huisarts over. Ook zal er meer tijd zijn tijdens het consult om met u over uw klachten te spreken of zal er sneller een vervolgafspraak met de huisarts gemaakt worden om verder te praten over uw klachten.

Contact met de praktijk